Alles Over Wetenschap Groene en blauwe chemiesymbolen - Alles Over Wetenschap Banier

Alles over wetenschap Sitemap

Wetenschap - AllAboutScience.org
Leer over Charles Darwin, de oorsprong van het leven, de dubbele schroef van het DNA en nog veel meer! Ontdek nieuwe ideeën en hoe deze jouw leven beinvloeden.

Abiogenese
Abiogenese is het idee dat leven uit niet-leven kan voortkomen. Is dat haalbaar? Kunnen anorganische chemische mengsels zichzelf zo rangschikken dat er leven uit voortkomt?

Anatomische homologie
Wat is anatomische homologie? Is het bewijs voor evolutie? Bestaan er andere verklaringen voor anatomische homologie?

Archaeopteryx
Wat is archaeopteryx? Is het een echte overgangsvorm tussen reptielen en vogels? Bekijk de feiten eens!

Charles Darwin
Zijn evolutietheorie voor de oorsprong van de soorten. Zijn achtergrond en opleiding. De HMS Beagle en de 'Oorsprong der soorten'. Zijn blijvende invloed.

Chiraliteit
Wat is chiraliteit? Is het een probleem voor het neodarwinisme? Waarom is chiraliteit een struikelblok voor de atheïstische verklaringen voor het ontstaan van het leven?

Co-optie
Een groot aantal Darwinisten heeft al geprobeerd om het probleem van onherleidbare complexiteit te omzeilen door een principe aan te roepen dat we kennen als co-optie. Wat is co-optie?

DNA-replicatie
Cellen zijn voor hun vermenigvuldiging afhankelijk van een proces dat 'DNA-replicatie' wordt genoemd. Waar kwam dit elegante mechanisme vandaan? Ontstond het op een naturalistische manier?

DNA-structuur
De moleculaire onderdelen van het DNA lijken geoptimaliseerde chemische eigenschappen te hebben om een stabiele spiraalstructuur te kunnen voortbrengen. Welke eigenschappen zijn dat?

Darwindag
Waar staat deze dag voor? Waarom is er een viering? Wat vieren we dan? Ontdek hier het belang van deze dag.

Darwins evolutietheorie
In het licht van de enorme vooruitgang in de moleculaire biologie, de biochemie, de genetica en de informatietheorie verkeert Darwins evolutietheorie in een crisis.

Dawkins en godsdienst video
Randall Niles bespreekt Richard Dawkins' meningen en het groeiende argument tegen ouders die hun kinderen een bepaalde religie bijbrengen. Wanneer zal het Christendom als kindermisbruik worden bestempeld waartegen de overheid moet ingrijpen?

De Cambrische explosie
Aan het begin van het geologische tijdperk dat we kennen als het Cambrium, verscheen de meerderheid van de phyla in een oogwenk. Wat veroorzaakte deze Cambrische explosie?

De RNA-wereld
Wat is de RNA-wereld hypothese? Hoe probeert dit model het kip-en-eiprobleem van het DNA-eiwit te verklaren?

De dubbele spiraal van het DNA
De dubbele spiraal van het DNA is een belangrijke wetenschappelijke ontdekking. Wijst deze op een willekeurige gebeurtenis of op een Goddelijke handeling?

De evolutie van de mens
Alle mensen stammen af van een aapachtige voorouder die enkele miljoenen jaren geleden bestond. Leer over de principes van deze theorie.

De evolutie van seks
Vergeleken met aseksuele reproductie is seks een uitzonderlijk inefficiënte voortplantingswijze. Waar komt seks vandaan? Hoe is seks geëvolueerd?

De oerknaltheorie
Beknopte samenvatting van de oerknaltheorie: de achtergrond, het historisch fundament en de belangrijkste problemen. Onderzoek alternatieven voor de uiteindelijke zoektocht naar onze oorsprong.

De oorsprong der soorten
Darwins klassieke werk en het fundament van de evolutietheorie. Natuurlijke selectie in theorie en in de praktijk. Kijk ook eens naar de laatste wetenschappelijke ontdekkingen.

De oorsprong der soorten video
Hoe kunnen honden aanvoelen wanneer hun baasje een epilepsieaanval dreigt te krijgen? Welke dieren kunnen de verschrikkelijkste verwondingen zelf herstellen? Deze video heeft de antwoorden.

De oorsprong van het leven
De opkomst en de ondergang van spontane generatie. Francesco Redi. Louis Pasteur. Charles Darwin en de evolutietheorie. De voortdurende onjuiste voorstelling van de feiten.

De oorsprong van het leven 2
De opkomst en de ondergang van spontane generatie. Francesco Redi. Louis Pasteur. Charles Darwin en de evolutietheorie. De voortdurende onjuiste voorstelling van de feiten.

De oorsprong van het leven video
Is ons zonnestelsel door de oerknal ontstaan? Kunnen chemische samenstellingen zich spontaan tot leven ontwikkelen? Verklaart evolutie de grote variëteit van leven op aarde? Leer hier meer.

De relativiteitstheorie
De beginselen van Albert Einsteins theorie over zwaartekrachtverschijnselen. De aannames en de benaderingen.

De tweede wet van de thermodynamica
De wetten van de 'warmte-kracht' en de toename van entropie. Van orde naar wanorde, willekeur en chaos. De geboorte van ons universum.

De wetenschappelijke methode
Wat is de wetenschappelijke methode? Hoe wordt onze interpretatie van bewijsmateriaal gevormd door onze levensbeschouwing?

Donkere energie
Wat is donkere energie? Is het universum echt heel nauwkeurig afgesteld? Wordt het idee van een theïstisch ontwerp door de aanwezigheid van donkere energie en donkere materie ondersteund?

Evolutie
Waarom geloven wetenschappers hierin? Wat zijn de feiten? Bestudeer deze uiteenzetting eens die uitlegt waarom wetenschappers nog steeds in deze theorie geloven.

Evolutie 2
Waarom geloven wetenschappers hierin? Wat zijn de feiten? Bestudeer deze uiteenzetting eens die uitlegt waarom wetenschappers nog steeds in deze theorie geloven.

Evolutie 3
Waarom geloven wetenschappers hierin? Wat zijn de feiten? Bestudeer deze uiteenzetting eens die uitlegt waarom wetenschappers nog steeds in deze theorie geloven.

Evolutie 4
Waarom geloven wetenschappers hierin? Wat zijn de feiten? Bestudeer deze uiteenzetting eens die uitlegt waarom wetenschappers nog steeds in deze theorie geloven.

Evolutie 5
Waarom geloven wetenschappers hierin? Wat zijn de feiten? Bestudeer deze uiteenzetting eens die uitlegt waarom wetenschappers nog steeds in deze theorie geloven.

Geest over materie video
Randall Niles bekijkt de waarheid dat intelligentie altijd verantwoordelijk is voor informatie. Maar evolutie stelt dat materie verantwoordelijk is voor intelligentie.

God heeft het gedaan
Is het idee 'God heeft het gedaan' überhaupt wel toegestaan in de heersende wetenschappelijke gedachte? Botsen geloof en wetenschap met elkaar? Bestudeer dit mooie artikel eens.

Het endoplasmatisch reticulum
Wat is het endoplasmatisch reticulum? Hoe maakt het endoplasmatisch reticulum een kwaliteitsbewaking mogelijk? Wijst het endoplasmatisch reticulum op een ontwerp?

Het grootste spektakel ter wereld
Hoe sterk zijn Dawkins 'argumenten' eigenlijk? Brengt hij wel iets nieuws? Kunnen zijn beweringen een kritische toets doorstaan?

Het grootste spektakel ter wereld 2
Hoe sterk zijn Dawkins 'argumenten' eigenlijk? Brengt hij wel iets nieuws? Kunnen zijn beweringen een kritische toets doorstaan?

Intelligent Design
Een beschouwing van mechanische en biologische machines. Spontane generatie tegenover ontwerp. De fantastische complexiteit op het moleculaire niveau.

Intelligent Design tegenover evolutie
Intelligent Design is het theïstische antwoord op de belangrijkste wetenschappelijke stroming, terwijl de Darwinistische evolutie het scheppingsverhaal van het atheïsme is. Is een compromis mogelijk?

Junk-DNA
Wat is 'junk-DNA'? Bewijst junk-DNA dat evolutie waar is? Hoe wordt het bestaan van niet-coderend DNA door de 'intelligent design' theorie verklaard?

Kosmische fijnafstemming
Wat is kosmische fijnafstemming? Waarom is een kosmische fijnafstemming bewijs voor God? Werd het universum voor ons ontworpen? Ontdek hier de feiten!

Kosmologische argumenten
Wat beweren deze argumenten? Bewijzen zij het bestaan van God en de oorsprong van het leven? Ontdek het hier.

Large Hadron Collider
Leer meer over een van de belangrijkste wetenschappelijke projecten die ooit zijn bedacht. Wat is de zin en het doel van dit experiment?

Materialisme
Materialisme is een levensbeschouwing die gebaseerd is op een naturalistische kijk op de werkelijkheid. Wat zijn de ideeën van het materialisme?

Multiversum
Het multiversum principe stelt dat ons universum maar een klein onderdeel is van een uitgestrekte verzameling van universa. Maar komt deze voorstelling overeen met de feiten?

Natuur en ontwerp
Is de ontwerphypothese niets meer dan een illusie, zoals Dawkins stelt? Ontdek hier de feiten.

Nieuwe eiwitten
Een van de fundamentele hypothesen van de moderne Neo-Darwinistische theorie is dat de ruwe basismaterialen, de “grondstoffen”, van de evolutie worden voortgebracht door willekeurige mutaties. Maar hoe plausibel is deze 'moderne synthese'?

Richard Dawkins
Wat zijn de hoofdpunten van het boek 'God als misvatting'? Hier vind je de samenvatting van de 6 hoofdpunten van de schrijver.

Schrödinger
Is de kat dood, of leeft hij nog? Heeft de theorie van Schrödinger nog enige betekenis in ons dagelijkse leven? Ontdek het hier.

Symbiose
Wat is symbiose? Hoe wordt symbiose door de evolutieleer verklaard? Is het concept van symbiose problematisch voor het Darwinisme?

Van aap tot mens
Evolueerden mensen echt uit de zogenaamde hominidae, of mensachtigen? Zijn apen onze herontdekte neven? Wat is de ontbrekende schakel tussen hominidae en mensen wat betreft onze samenstelling en bouw?

Veel-werelden-interpretatie
Gaat deze hypothese gepaard met bezwaren, metafysische implicaties en gebrekkige logica? Beschouw deze gedachten van RC Metcalf eens.

Wetenschap
Wetenschap en theologie? Hoewel de een zeker verhelderend voor de ander kan zijn, mag de een niet misbruikt worden om de ander te overtroeven.

Wetenschap en geloof
Kunnen wetenschap en geloof zij aan zij bestaan? Wordt de wetenschappelijke kennis ondermijnd door het geloof? Hoe zit het met geloof en materialisme? Lees hier meer.

Wie maakte God?
Waar kwam God vandaan? Wat zegt Dawkins hierover? Laten we dit eens logisch bekijken en een conclusie trekken.

Wie schiep God? video
Causaliteit en oneindige regressie. Randall Niles reageert op de vraag 'Wie schiep God?' door een blik te werpen op Thomas van Aquino en de noodzakelijkheid van een Eerste Oorzaak.

Copyright © 2002-2021 AllAboutScience.org, Alle rechten voorbehouden