Van Aap tot Mens

Van Aap tot Mens

 
U bent hier: Wetenschap >> Van Aap tot Mens

Van Aap tot Mens -- Evolueerde de Mens uit Hominidae?
In de televisiepremičre van "Aapmens: Het Verhaal van de Menselijke Evolutie", stelde voormalig CBS nieuwslezer Walter Cronkite dat apen zijn "herontdekte neven" waren. Cronkite vervolgde met: "Als je ver genoeg terug in de tijd gaat, dan hebben wij en de chimpansees een gezamenlijke voorouder. De vader van de vader van de vader van mijn vader, en ga zo misschien een half miljoen generaties terug - ongeveer vijf miljoen jaar - was een aap." Heeft Cronkite gelijk? Delen wij inderdaad een gezamenlijke voorouder met de chimpansee? Of is dit een voorbeeld van de anti-kennis waar de aapmens mee omgeven is?

Van Aap tot Mens -- De Afbeelding
Op de eerste plaats is de afbeelding die de ontwikkeling van aap tot mens laat zien, of dat nu in de TV show Aapmens is of in National Geographic of Time Magazine, uitgegroeid tot een ikoon dat nu zelf de bewijsgrond is geworden. Met andere woorden: de afbeelding van een aap, die zijn knokkels over de grond sleept en die via een reeks van denkbeeldige tussenvormen tot de moderne mens evolueert, is al zo vaak en op zo veel verschillende plaatsen getoond dat de afbeelding zelf tot bewijsstuk is geëvolueerd.

In het licht van de poespas waarmee de meest recente, door evolutionisten genomineerde kandidaten voor "evolutionaire ikonen" zijn omgeven, is het verstandig dat we niet vergeten dat dergelijke kandidaten uit het verleden, zoals Lucy, weliswaar veel naam en faam hebben opgeleverd voor de ontdekkers maar weinig substantiële inhoud hebben om gekenmerkt te kunnen worden als belangrijke voorbeelden van de menselijke evolutie.

Van Aap tot Mens -- De Kloof
Terwijl het aantal ontdekte mensachtige fossielen blijft toenemen, wordt het steeds duidelijker dat er een onoverbrugbare kloof bestaat tussen hominidae (mensachtigen) en mensen, zowel wat betreft samenstelling als cultuur. Bovendien bieden homologe structuren (vergelijkbare structuren in verschillende soorten) onvoldoende bewijs voor een genealogische relatie - een gezamenlijke afstamming is niets meer dan een evolutionaire aanname die gebruikt wordt om de overeenkomsten te verklaren.

De aanname dat hominidae en mensen nauw aan elkaar verwant zijn omdat beide rechtop kunnen lopen is gelijk aan de stelling dat kolibri's en helicopters nauw aan elkaar verwant zijn omdat ze allebei kunnen vliegen. De afstand tussen een aap, die niet kan lezen of schrijven, en een nakomeling van Adam, die een muzikaal meesterwerk kan componeren of een mens naar de maan kan sturen, is daadwerkelijk een oneindige afstand.

Van Aap tot Mens -- De Ontbrekende Schakel
Tenslotte biedt de evolutietheorie geen bevredigende verklaringen voor de oorsprong van het leven, de genetische code of het ingenieuze synchronisatieproces dat vereist is om leven voort te brengen uit een enkele bevruchte menselijke eicel. Noch kan de evolutietheorie bevredigend uitleggen hoe fysische processen metafysische realiteiten kunnen voortbrengen, zoals een bewustzijn en spiritualiteit.

De onverzadelijke drang om een "ontbrekende schakel" uit de hoed te toveren heeft er toe geleid dat solide wetenschap vervangen is door verkooppraatjes, sensationalisme en subjectivisme. William Fix bracht dit heel mooi onder woorden: "Wat betreft de zoektocht naar een nieuwe ster aan het firmament die onze dierlijke voorouder zou kunnen zijn, blijkt geen enkele handel beter te lopen dan de beenderenhandel."

Leer Meer!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?




Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Wetenschappelijke Wereldbeelden

Evolutietheorieën
Schepping Versus Evolutie
Evolutie Versus Schepping
Symbiose
Evolutie van Seks
Evolutietheorie
Oorsprong der Soorten
Charles Darwin
Donkere Energie
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Filosofische Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
Theďsme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Van Aap tot Mens to My Google!
Add Van Aap tot Mens to My Yahoo!
XML Feed: Van Aap tot Mens



Wat denk jij? Wat is jouw mening over de oorsprong van het universum?
1-Oerknal   2-Bijbelse Schepping   3-Er was een proces dat op een of andere manier werd geleid   4-UFO’s   5-Geen oorsprong – het is er altijd geweest  
Wetenschap Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutScience.org, Alle Rechten Voorbehouden.