Evolutie

Evolutie

 
U bent hier: Wetenschap >> Evolutie 5
(Lees Eerst Evolutie Deel 1)

Evolutie - Ware Wetenschap Vereist Moed
Wetenschappers zijn vaak onbevreesd om nieuwe ideeën te verkondigen, als deze de evolutietheorie maar niet in twijfel trekken. Eén van deze ideeën is, bijvoorbeeld, het hypothetische concept van een "multiversum" (of "paralelle universa"): het idee dat er een oneindig aantal universa bestaat (die overigens een oneindig aantal identieke kopieën van jou -- de lezer -- bevatten). Ook al is dit idee niet bewijsbaar, waarneembaar of beproefbaar -- en daarom onwetenschappelijk -- toch werd het door de wetenschappelijke wereld met enthousiasme verwelkomd. De reden hiervoor is dat het universum hen een mogelijke verklaring voor de fijnafstemming van het universum biedt zonder dat er een Fijnafstemmer voor nodig is.

In dit wetenschappelijke klimaat hebben de meeste onderzoekers het gevoel dat ze al hun onderzoek in het grote evolutionaire plaatje moeten zien te passen. Er is moed van individuele wetenschappers voor nodig om uit deze verstikkende en beperkende dwangbuis te ontsnappen. Charles Darwin beschuldigde enkele van zijn tegenstanders ooit van de "blindheid van een vooringenomen opinie". 1 Men kan zich afvragen of deze woorden wellicht van toepassing zijn op enkele hedendaagse wetenschappers die onopzettelijk op een zodanige manier zijn beïnvloed dat zij het onwetenschappelijke idee hebben aanvaard dat er een evolutionaire verklaring moet worden gevonden voor alle dingen die bestaan. Een dergelijk geloof is niet zonder meer academisch, maar draagt zekere praktische connotaties met zich mee wanneer dit het grote publiek bereikt. De gemiddelde mens zal redeneren, als alles op een materialistische manier kan worden verklaard, dat dit inhoudt dat er geen God is. En als er geen God is, dan zijn we heersers over alles en aansprakelijk tegenover niemand. En dit idee dient alleen maar om de hoogmoed en arrogantie te voeden in de gedachten van de voorstanders van dit geloof.

Evolutie – Wetenschappers die het Bewijs Volgen
De groeiende bewijslast tegen de evolutietheorie zal de evolutionisten uiteindelijk dwingen om het feit onder ogen te zien dat deze positie onhoudbaar is. "Een gezonde wetenschap is een wetenschap die naar de waarheid op zoek gaat en die het bewijs voor zich laat spreken”, zegt Dr. Paul Nelson.2 Hoewel sommige wetenschappers ongetwijfeld zullen weigeren om het gouden kalf van de evolutie los te laten en kost wat kost door zullen gaan met hun zoektocht naar materialistische oplossingen, zullen anderen het idee van een speciale schepping met een open geest onderzoeken. Enkele zijn hier feitelijk al mee begonnen.

Vele decennia lang was Antony Flew, Professor in de Filosofie, één van 's werelds beroemdste atheïsten. Al deze jaren "vergaarde Flew faam door te beweren dat men atheïsme als standaard zou moeten aannemen tot er bewijs voor God naar boven zou komen. Hij staat nog steeds achter deze evidentialistische benadering, hoewel hij er in recente jaren van overtuigd is geraakt dat dergelijk bewijs bestaat". 3 Professor Flew volgde het bewijs waar het hem naar toe leidde; naar de erkenning dat er een op zichzelf bestaand, onveranderlijk, immaterieel, almachtig en alwetend Wezen bestaat, dat verantwoordelijk is voor de natuurwetten, het leven met zijn teleologische organisatie en het bestaan van het universum.

    "Er waren twee factoren in het bijzonder die doorslaggevend waren. De eerste was mijn toenemende instemming met het inzicht van Einstein en andere vermaarde wetenschappers dat er een Intelligentie achter de geïntegreerde complexiteit van het fysieke universum moest zitten. De tweede was mijn eigen inzicht dat de geïntegreerde complexiteit van het leven zelf - dat veel ingewikkelder is dan het fysieke universum - alleen verklaard kan worden in termen van een Intelligent Bron.... Het was het bewijs zelf dat mij naar deze conclusie heeft geleid." 4
Hoewel Professor Flew God nog niet heeft leren kennen als een persoonlijke God, als een persoonlijke Redder, heeft hij wel het punt bereikt waarop hij weet dat het bestaan van God niet te ontkennen valt. Wat geloof jij op dit moment? Heb jij het bewijs ooit voor jezelf onderzocht? Waar naartoe zul jij het volgen wanneer je dit zult doen?

"U zult de waarheid kennen,
en de waarheid zal u bevrijden."
(Johannes 8:32)

Leer Meer Over de Wetenschap van de Schepping!

Voetnoten
1 The Origin of Species, oftewel De Oorsprong der Soorten, Mentor Editie (New American Library, 1958), door Charles Darwin.
2 Film "Unlocking the Mystery of Life", oftewel Het Mysterie van het Leven Ontsluiten (Illustria Media, 2001).
3 Wikipedia.org.
4 Interview met Dr. Benjamin Wiker op 10 November, 2007 (tothesource.org).

Met bijzondere dank aan Schepper en Zoon.


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Bekijk deze korte video!
Geest over Materie Video

Geest over Materie Video
Wetenschappelijke Wereldbeelden

Evolutie Versus Schepping
Evolutie
DNA Structuur
Evolutie van Seks
Darwin's Evolutietheorie
Darwin Dag
Donkere Energie
Evolutie van de Mens
Het Fossielenbestand
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Filosofische Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
Theïsme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Evolutie to My Google!
Add Evolutie to My Yahoo!
XML Feed: EvolutieWat denk jij? Wat is jouw mening over de oorsprong van het universum?
1-Oerknal   2-Bijbelse Schepping   3-Er was een proces dat op een of andere manier werd geleid   4-UFO’s   5-Geen oorsprong – het is er altijd geweest  
Wetenschap Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutScience.org, Alle Rechten Voorbehouden.