Intelligent Design

Intelligent Design

 
U bent hier: Wetenschap >> Intelligent Design

Intelligent Design - Machines
Het bestaan van Intelligent Design (Intelligent Ontwerp) is overduidelijk wanneer welke machine dan ook nader wordt bekeken. Het concept en het ontwerp die inherent zijn aan een machine, of deze nu eenvoudig of complex is, spreken voor zichzelf. Of een machine nu van goede of slechte kwaliteit is, de hand van de ontwerper is zowel noodzakelijk als duidelijk zichtbaar. Informatie Theorie stelt dat concept en ontwerp alleen het resultaat van een brein kunnen zijn. Zelfs de lagere kwaliteit van een slecht gebouwde machine kan de noodzaak voor een intelligent ontwerper niet verdoezelen. Machines zijn, zoals gedefiniëerd door Frans biochemicus en Nobelprijswinnaar Jacques Lucien Monod (1910-1976), "doelgerichte samenstellen van materie die, energie gebruikend, specifieke taken uitvoeren". Door deze gezaghebbende definitie worden levende systemen herkend als machines. Een levend organisme voldoet aan de definitie van een machine, helemaal tot op het moleculaire niveau. En toch is een verbazingwekkend groot gedeelte van de intelligentsia, vanwege de filosofische en religieuze implicaties van leven dat het resultaat zou zijn van een Intelligent Ontwerp, op zoek naar een mechanisme waarmee het leven zich op een natuurlijke manier door willekeurig toeval zou kunnen ontwikkelen. Evolutionisten geven toe dat dit inconsequent is. George Wald, een evolutionist, zegt, "Wat betreft de oorsprong van het leven zijn er slechts twee mogelijkheden: schepping of spontane generatie. Er is geen derde manier. Spontane generatie werd honderd jaar geleden weerlegd, maar dat leidt ons slechts tot één andere conclusie: die van bovennatuurlijke schepping. We kunnen deze om filosofische redenen niet accepteren; daarom kiezen we er voor om het onmogelijke te geloven: dat het leven spontaan door toeval tot ontstaan kwam!" ("The Origin of Life," Scientific American, 191:48. Mei 1954).

Intelligent Design - Leven
Wetenschappers hebben, in een poging om de oorsprong van leven door middel van spontane generatie uit te leggen, de evolutietheorie ontwikkeld, hiermee het overduidelijke Intelligent Ontwerp negerend waarvan het leven doordrongen is. Deze "wetenschappelijke" theorie onderscheidt zich sterk van andere theorieën. Normaalgesproken observeren wetenschappers data, interpreteren de data, en formuleren dan conclusies die op die data gebaseerd zijn. En toch hebben evolutionisten hun "wetenschappelijke" conclusies volledig geformuleerd zonder zich tot de data te wenden. Sterker nog, evolutionisten houden hardnekkig aan hun conclusie vast, ondanks het feit dat de data deze tegenspreekt. "Evolutie is onbewezen en onbewijsbaar. We geloven het alleen omdat het enige alternatief speciale schepping is, en dat is ondenkbaar." Sir Arthur Keith, een beroemd Brits evolutionair antropoloog en anatoom.

Intelligent Design - Onderwijs
Het bewijs dat wijst op Intelligent Ontwerp is er in overvloed en is overtuigend. Sinds de herrijzenis van de evolutionaire gedachte in de laatste tweehonderd jaar (gepopulariseerd door Darwin's Origin of Species in 1859), hebben evolutionisten vurig naar bewijs gezocht om hun theorie te valideren. Maar tot nu is niets daarvan opgewassen gebleken tegen een nader onderzoek of een diepgaande wetenschappelijke evaluatie. En toch is de evolutionaire gedachte merkwaardig genoeg nog steeds de overheersende wetenschappelijke gedachte. Evolutionaire "wetenschappers" hebben hiermee de ware wetenschap dus van de hand gedaan en deze vervangen door filosofie en verbeeldingskracht. "Evolutie is feitelijk een soort van wetenschappelijke religie geworden; bijna alle wetenschappers hebben het geaccepteerd, en velen zijn bereid om hun observaties wat te verdraaien om deze hiermee te laten instemmen." (H.S. Lipson, Professor Natuurkunde, University of Manchester, Verenigd Koninkrijk, "A Physicist Looks at Evolution," Physics Bulletin, vol. 31, Mei 1980, pg.138). Sinds het begin van de moderne evolutionaire beweging zijn er nogal wat frauduleuze bewijsstukken ten gunste van de evolutietheorie aangedragen en deze staan nog steeds in de tekstboeken, ondanks het feit dat deze zijn ontmaskerd als flagrante flessentrekkerij. Ernst Haeckel's werk is een gepast voorbeeld. Haeckel, een Duits embryoloog, maakte wijzigingen in tekeningen van verschillende dieren- en mensen-embryo's zodat deze haast identiek leken. Hij presenteerde zijn aangepaste tekeningen als bewijs voor evolutie tussen soorten, en gebruikte deze als een platform om op succesvolle wijze de evolutieleer aan de man te brengen. In 1874 werd de fraude van Haeckel's tekeningen door embryoloog Wilhelm His blootgelegd. Kort daarna werd Haeckel door zijn eigen universiteit schuldig bevonden aan fraude. En toch staan zijn misleidende tekeningen van bijna identieke embryo's meer dan 100 jaar later nog steeds in de wetenschapstekstboeken als bewijs voor evolutie! Deze tekeningen worden gebruikt om kinderen in de scholen van vandaag de dag bewijs voor evolutie te tonen. Waarom? Waarom wordt er geen echt bewijs gepresenteerd? Omdat er geen bewijs is! David M. Raup, een evolutionist, geeft vrijuit toe, "In de jaren na Darwin hoopten zijn voorstanders voorspelbare progressies te ontdekken. In het algemeen kan gesteld worden dat deze niet zijn gevonden -- en toch sterft het optimisme een langzame dood, en hier en daar is pure fantasie in de tekstboeken geslopen." ("Evolution and the Fossil Record," Science, vol. 213, Juli 1981, pg. 289). Het lijkt er op dat "pure fantasie" de politiek correcte term is voor "weldoordachte leugens."

Intelligent Design - DNA
Een uitstekend voorbeeld van Intelligent Ontwerp is de DNA-molecule. Sinds de ontdekking ervan door James Watson en Francis Crick in 1953, hebben evolutionisten te kampen met een onoverkoombare hindernis. Eenieder die oprecht het mysterie van de DNA-molecule onderzoekt -- dit ongelooflijke micro-, digitale, fouten-corrigerende, overvloedige, zelf-duplicerende informatie-opslag en -verwerkingssysteem, met zijn eigen inherente taalconventie, dat het potentieel heeft om elk organisme uit ruw materiaal te vervaardigen -- begrijpt dat leven het resultaat is van Intelligent Ontwerp. In het licht van recente ontdekkingen zoals de DNA-molecule, is de absurditeit van het evolutionaire argument zonder meer duidelijk wanneer de basisformule ervan wordt vergeleken met het scheppingsmodel van de oorsprong. Schepping stelt dat materie + energie + informatie = onreduceerbaar complex leven. Evolutie stelt dat materie + energie + willekeurig toeval = onreduceerbaar complex leven. De evolutietheorie is slechts een religie die dient om de Intelligent Ontwerper zelf in diskrediet te brengen.

Onderzoek Nu Verder!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Wetenschappelijke Wereldbeelden

Onreduceerbare Complexiteit
Bewijs Voor Evolutie
De Dubbele Schroef van het DNA
Oorsprong der Soorten
Evolutietheorie
Microscopische Organismen
De hardware van het leven
Bewijs Voor Intelligent Design
De Schepping van Leven
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Filosofische Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
Theïsme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Intelligent Design to My Google!
Add Intelligent Design to My Yahoo!
XML Feed: Intelligent DesignWat denk jij? Wat is jouw mening over de oorsprong van het universum?
1-Oerknal   2-Bijbelse Schepping   3-Er was een proces dat op een of andere manier werd geleid   4-UFO’s   5-Geen oorsprong – het is er altijd geweest  
Wetenschap Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutScience.org, Alle Rechten Voorbehouden.